Praktické bariéry pro plánovaný program náhodného testování drog UFC

Aktualizace 23. února 2015 – Rád bych poděkoval oficiálním strážcem rekordu MMA Kiriku Jenness, za obnovení částí tohoto příběhu a na Bayern Munich Dres základě jeho na jeho vlajkové lodi MixedmartialArts .com. Povzbuzuji kohokoli, kdo má zájem o toto téma, aby se tam podíval a zapojil se do dialogu.

______________________________________

Včera UFC oznámila své plány na přísnější testování drog, s mnohem robustnějším financováním pro regulaci atletických provizí, které chtějí agresivněji testovat a také plány, aby UFC provedla své vlastní testy na konkurenci.

Zatímco první část plánu UFC je snadno dosažitelná, vyžaduje to jen peníze a vůli atletických provizí smysluplně testovat, posledně jmenovaná přichází s skutečnými právními a logistickými problémy.

Generální ředitel Zuffa Lorenzo Fertitta uznal, že plán je stále nedokončenou prací, ale vzhledem k nedávnému přístupu vysoce profilovaných selhání testů drog je třeba oznámit plán, i když je nerafinován. Stručně řečeno, UFC plánuje uzavřít smlouvu se společností třetích stran na zřízení a provedení testovacího programu. UFC bude muset program financovat, ale jinak zůstane mimo své každodenní SSC Napoli Dres operace, aby se zabránilo jakémukoli střetu zájmů.

Jak již bylo řečeno, smysluplně dosáhnout tohoto cíle musí UFC udělat mnohem víc, než napsat velkou kontrolu. Je třeba učinit právní, logistické a smluvní ujednání. Níže je několik užitečných problémů, které je třeba řešit.

Pokud to nebude výslovně povoleno ve stávající smlouvě bojovníka, budou bojovníci muset souhlasit se spolupráci s programem testování konkurence Zuffa mimo soutěž. Konvenční klauzule Zuffa týkající se testování PED se zabývá dohodou o sportovcích, kteří souhlasí s dodržováním testování atletické komise, nikoli náhodným celoročním testovacím programem Zuffa.

Vzhledem k tomu, že nezávislí bojovníci dodavatelé nemusí s takovým termínem bez ohledu na to souhlas. To znamená, že Zuffa potřebuje nové smlouvy, aby se tento program stal skutečností. Mohou začít začlenit potřebné podmínky do všech nových smluv, ale vzhledem k tomu, že mnoho seznamu UFC je na základě současné smlouvy, musí být znovu vyjednávány, aby se plány staly realitou. Zde jsou některé z podmínek, které bude třeba řešit.

A. Aby byli opravdu schopni náhodně testovat sportovce, měli by být testeři schopni kontaktovat bojovníky v krátké době. To znamená, že bojovníci budou muset souhlasit s oznámením Zuffa nebo testovací agentury o jejich pobytu na průběhu celoročně. Existují programy, jako je toto, a dodržování tohoto není nijak zvlášť obtížné, ale nucené dodržování dodržování by mělo být smluvně dohodnuto.

b. Zuffa poznamenal, že kód WADA bude pro tento program pravděpodobně použit, takže bojovníci by se museli smluvně dohodnout na dodržování zakázaného seznamu zakázaných látek WADA v průběhu smlouvy.

C. Bude nutné dosáhnout dohody o možném rozsahu sankcí, které může být bojovník vystaven za to, že s programem nespolupracuje, ať už nebude spolupracovat Velšská fotbalová reprezentace Dres s nabídkou testovacích vzorků nebo pro selhání testu. Jedná se o záležitosti, které jsou obvykle společně vyjednávány ve velkých sportovních organizacích, ale zde, bez asociace bojovníků, musí být tyto podmínky jednotlivě a jednotně dohodnuty.

d. Pokud má Zuffa v úmyslu sdílet vzorkové výsledky s atletickými provizemi, aby jim spravovaly bojovníky trestů, bude muset souhlasit s tímto zveřejněním jejich jinak soukromých informací.

E. Pokud Zuffa v úmyslu jednat jako soudce poroty a popravčí pro porušení práv na řádná procesu programu, musí být uznána, aby bojovníkům umožnila napadnout důkazy proti nim. Jako užitečnou záležitost by mělo smysl pro strany souhlasit s nějakým formálním rozhodčím procesem pomocí pokynů, které již jsou zavedeny s Nevada Athletic Commission, protože se jedná o výchozí pravidlo sestavující Zuffa a bojovníci souhlasí s tím, kde UFC Self reguluje události. Ať už je proces jakýkoli, bude nutné jej smluvně řešit.

F. Pokud mají být výsledky testu určeny pro veřejnost, budou muset s tím také souhlasit.

Fanoušci bojových sportů by měli podporovat zamýšlené reformy, které Zuffa oznámil na včerejší tiskové konferenci, ale dobré úmysly nestačí. K tomu, aby se to stal skutečností, bude potřeba stíhací spolupráce. Jak poznamenává Josh Samman, sportovci by to měli obejmout s otevřenou náručí. Je v dlouhodobých zájmech sportu, aby všechny strany spolupracovaly na tom, aby byly potřebné ústupky, aby se smysluplný z programu testování konkurence stal realitou.

Sdílejte toto:
Cvrlikání
Facebook

Takhle:
Jako načítání …

Příbuzný

Žádné nucené testy drog pro UFC 165? 9. září 2013 v „Atletické komisaři Ontario“
Výsledky testů léků UFC 161 – Všichni náhodně hodnoceni sportovci se vracejí čistě 16, 2013, „Doping“
UFC 174 Výsledky testů na drogy, 10, 2014 v „BC Athletic Commission“

comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *