3 návrhy na rehabilitaci zranění – a vraťte se silnější!

Pokud jste jako typická aktivní osoba, dokonce i drobné zranění, které vás odsune z rutinní tréninkové rutiny, může být velkou bolestí hlavy. Upravujete záda, otočíte koleno, zažijete holeně dlahy … stejně jako najednou se zbláznijete a přemýšlejete, kdy se můžete vrátit do hry.

Vítejte v nebezpečné, po zranění šedé oblasti. “Pro rehabilitaci těchto typických zranění je časový rámec obvykle dva až čtyři týdny,” uvádí Joseph E. Herrera, DO, předseda oddělení rehabilitace v instalaci Sinai Beth Israel. “Ale mnoho z mých rekreačních sportovců se bude cítit mnohem lépe po týdnu jeden nebo druhý týden – což je, když je varuji.” Během této doby jsou mnoho z nebezpečí obnovy. “

Podle Herrery, bez ohledu na zranění, je proces hojení těla stejný – ať už podvrhnete vaz, natáhněte šlachu nebo namáháte sval. “S předběžným zraněním dochází k roztržení nebo trakci, stejně jako mikrovládatelství jsou zraněny,” vysvětluje. “Zánětlivé prvky se začínají osínout a uzdravovat oblast – a tělo musí jít s kroky, aby se vrátilo.”

Pokud se vrátíte k běhu nebo do vaší basketbalové ligy předtím, než tělo pochodovalo s celým procesem hojení, vaše nebezpečí vylepšení zranění a také vystavíte nebezpečí chronických problémů, varuje Herreru. “Problém s dvěma až čtyři týdny může najednou skončit jako problém se třemi až šesti měsíci,” říká. “Dalším obrovským problémem je, že nebezpečí zraníte jiné části těla,” například jste mnohem náchylnější ublížit levému kolenu, když během tohoto návratu ošetřujete nejlepší.

Neoskočte zpět do svých rutinních tréninků, než budete připraveni. Zde je přesně to, jak pochopit, kdy a přesně jak se vrátit do své rutiny.

Dej tomu čas

Je to těžké, ale požadujete vychladnutí po dobu nejméně dvou až čtyř týdnů. Pokud pracujete s fyzioterapeutem, ujistěte se, že máte otevřený dialog o svém vývoji a také o činnosti v pořádku. “Pro zranění použijte Tylenol, kompresi a také led,” uvádí Herrera. “Věci se začnou opravit, stejně jako zánětlivé prvky se začnou snižovat.”

Znáte pokyny „návrat ke hře“

Než začnete znovu rozvíjet úroveň aktivity, měli byste dosáhnout dvou věcí, které byste měli dosáhnout, uvádí Herrera. “Vyžadujete bezvýznamnou rozmanitost pohybu a také bezbolestného sportu,” říká. Pokud se nemůžete po zranění paže po zranění paže házet baseball, nebo po vymknutí ho nemůžete utéct, aniž byste cítili trochu uzel bolesti v koleni, ještě nejste připraveni.

Postupujte podle pokynů 10

Jakmile jste nakonec bez bolesti (WHOO!), Jste stále v škodlivé době opětovného zranění. Herrera doporučuje převzít úroveň aktivity z před zraněním a také ji snížit na polovinu. “Kdybys běžel před čtyřmi kilometry, snížil byste se na dva,” vysvětluje. “Odtud můžete dodržovat pokyny 10: Zvyšte svou intenzitu a doba trvání každých 10 Mistrovství světa ve fotbale Dres % každých 10 dní.”

Podle Herrery se to může cítit jako „bolestivé, progresivní nárůst“, pokud narážíte na procházku 4,0 mph na pouhých 4,2 mph každých 10 dní, ale bude to stát za dlouhodobě. Nemůžete spěchat tělo, abyste se uzdravili – i když četný pokus. Pokud jdete s rehabilitací, když nejlepším způsobem, budete mnohem pravděpodobnější, že konečně dosáhnete této dobré úrovně plné pevnosti, místo toho, abyste problém vylepšili i přes a produkovali nové v procesu. Zůstaňte pomalý i stabilní kurz!

Už jste se nedávno vrátili ze zranění? Sdílejte své návrhy i pokyny připojením k níže uvedené konverzaci.

Tato informace platí pouze pro akademické funkce a také Boca Juniors Dres není míněna jako náhrada za lékařskou diagnózu nebo léčbu. Neměli byste tyto informace využívat k diagnostice nebo léčbě zdravotního a wellness problému nebo stavu. Než změníte stravu, vždy zkontrolujte svého lékaře, změníte své spánkové návyky, užívejte doplňky nebo spusťte novou rutinu fyzické zdatnosti.

Jenna Birch

Jenna Birch je novinářka pro zdraví a wellness a také způsob života. Napsala mimo jiné pro web i tiskové vývody jako Cosmopolitan, O, Psychology Today, Self, Health and Wellness a zdraví mužů. Je publicistkou pro Yahoo, Flamengo Dres stejně jako autorka The Like Space (leden 2018, Grand Central Life & Style), vědecký průvodce pro současné ženy, které nacházejí dnešní náročnou krajinu. Kamenec University of Michigan, Jenna, stále bydlí v Ann Arbor, MI.

comments
Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *